Kalkunbryst med rødvinsaus med honning

Categories Kalkun

Jeg har hatt besøk av en god kamerat og vi gikk på Stend gardsbutikk for å se hva godt de hadde. Og der bugnet det med all verdens godsaker, alt fra økologiske grønnsaker, til kjøtt, pølser oster, krydder, siruper, lefser og det meste hjertet kunne begjære. Det er ikke tvil om at smaken på økologiskproduserte varer er kvalitet. Det ble kalkunbryst med søtpotetmos og rester av en rødvinsaus denne dagen. Utrolig enkelt å tilberede og utrolig nydelig saftig kjøtt.

Siden jeg skulle ha en kraftig saus til, så krydret jeg den kun med salt og pepper.

Kalkunfilet

Til 2 personer

1 kalkunbryst mellom 400-500 g

Fileten bør være tint og ligge i romtemperatur i en time før man har den inn i steikeovnen. Gni brystet inn med litt salt, pepper og andre krydder om man ønsker det. Legg fileten i en ildfast form og ha litt smør i formen, siden kjøttet er veldig magert. Sett et steiketermometer i den tykkeste delen og sett fileten i en ildfast form i ovnen på 180 g til termometeret viser 60 grader. Ta ut fileten og la den hvile i rundt 5-10 minutter før man skjærer den opp i skiver.

Mos av søtpoteter

Beregn 1 mellomstor søtpotet pr. person.

1 klatt smør (ca.1 ss)

Ca.1 krm pepper

Ca.1 krm salt

(og eventuelt en liten skvett av kokevannet/melk/fløte, men det trengte jeg ikke i min).

Skrell søtpoteten og del den i biter så blir den fort kokt (rundt 10 minutter). Tøm av vannet og ha i smør, bruk stavmikser eller en morter og mos poteten. Smak til med salt, pepper og eventuelt væske.

Rødvinsaus med honning
Ca. 3 dl rødvin

2 dl kraft

1 ss worcester saus

1 ss balsamikoedikk

2 ss honning

Ca. 1 ½ ts salt

Ca. ½ ts pepper

En liten klatt smør

Ha alt i en panne og la det få koke sammen i minst 30- 45 minutter, gjerne lenger også. Blir den ikke tykk nok, kan man ha i en ts maizena blandet ut i litt vann. Smak sausen til slik at den blir rund i smaken, dvs. at den ikke er verken for søt eller sur, men har en kraftig smak.
Ha i kraften fra fileten i sausen når kjøttet er ferdig.

 

   

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>t
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *