Sommerkoteletter med søtpotetmos



Solen skinner i Bergen, så da er det på tide å lage sommermat. Sommerkoteletter er saltede og røykte svinekoteletter, så hvorfor de blir kalt sommerkoteletter, det kan man bare lure på!

Siden kotelettene er røykte og saltet, kan man bare steike eller grille de uten noe mer krydder.

Beregn en til to koteletter pr. person. Steik eller grill de rundt 15 minutter og vend de av og til så de ikke blir brent.

I dag hadde jeg hvite søtpoteter, de er det litt mindre søtsmak på enn den gul/røde søtpoteten.

Beregn 1 mellomstor søtpotet pr. person.

1 klatt smør (ca.1 ss)

Ca.1 krm pepper

Ca.1 krm salt

(og ventuelt en liten svett av kokevannet/melk/fløte, men det trengte jeg ikke i min).

Skrell søtpoteten og del den i biter så blir den fort kokt (rundt 10 minutter). Tøm av vannet og ha i smør, bruk stavmikser eller en morter og mos poteten. Smak til med salt, pepper og eventuelt væske.

Jeg hadde en blandingssalat til med cherrytomater, sukkererter og cashewnøtter.

 

Link til Bama sin side om søtpoteter:  http://www.bama.no/eway/no/poteter/sotpotet/index.aspx 

Søtpoterer kan kjøpes i litt større butikker. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits