Kyllingklubber med Oystersaus

Categories Kyllingretter

Da har jeg enda en gang vært og sneket rundt på en innvandrerbutikk for å se hvilke andre godsaker jeg kunne finne. Og da kom jeg over Oystersaus, noe jeg ikke har brukt på lenge, siden den jeg brukte å kjøpe viste seg å inneholde hvetemel (og derfor gluten). Men denne var utrolig nok uten hvete. Og jeg må si at den var sjeldent god, jeg nesten sleikte sausen av tallerkenen. Det eneste jeg vil gjøre annerledes neste gang, er å ha mer ingefær i, for det synes jeg er usedvanlig godt og passer perfekt til denne sausen. Sausen er en sukkerbombe og inneholder østersekstrakt, om noen skulle være allergisk mot skalldyr.

1 person

Ca. 300 g kyllingklubber

Smør å steike i

½ aubergine (i stedet for å bruke ris, poteter, nudler osv.)

Litt løk

En bit fennikel

½ liten paprika

4 små asparges

Ca. 1 cm med ingefær

Ca. 1 dl med oystersaus og noen dråper vann

Rens og del grønnsakene i passe biter. Ingefæren kan man presse gjennom hvitøkspressen om man ikke liker biter med ingefær eller den har begynt å bli trevlete. Bruk en vid teflonpanne eller wok og la smøret bli brunt. Begynn med å steike kyllingklubbene, deretter løk, aubergine, fennikel, paprika og ingefær. Når alt har fått en god omgang i pannen, tømmer man over oystersausen og alt får kose seg sammen i rundt 5 minutter før man tar i aspargesen. Retten er ferdig når aspargesen er ferdig.

Ønsker man andre grønnsaker og for eksempel ris eller lignende til, så har man det.

 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20042030)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

4 kommentarer

4 thoughts on “Kyllingklubber med Oystersaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *