Sjampinjongsuppe


Til 4 personer

8-10 sjampinjong litt etter hvor store de er

Ca. 20 g smør

1 stor løk

7 dl vann

1 dl fløte eller melk (tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man soyafløte eller lignende)

2 ½ ss maizena

2 terninger grønnsaksbuljong

Ca. ½ ts pepper

Eventuelt salt (min ble salt nok bare med buljongen, men det vil nok variere hvilke type man bruker)

Jeg, som vokste opp med Ingrid Espelid på tv, tyr både titt og ofte til en dusk persille for å sette farge og spiss på maten.

Rens og skjær løken i små biter og surr den i en panne med smør. Rens og del sjampinjongen og skjær den i passende biter, små nok biter til å få plass i skjeen når man skal spise suppen. Surr også sjampinjongen sammen med løken, til de er litt surret. Ta pannen av platen, og ha i væsken, buljong og maizena. Ha pannen på platen igjen og la det hele få et oppkok under stadig omrøring. Smak til med pepper og eventuelt salt.



 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits