Spretten fiskebollesuppe

Categories Fiskeretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>


Fiskeboller er gjerne ikke den sprekeste maten jeg vet om, så da må jeg gjøre noe med det. Nå var jeg veldig heldig som hadde hjemmelagde fiskeboller i fryseren. Men likevel kan man ønske seg litt mer sprett i fiskebollene.

2-3 personer

2 mellomstore gulrøtter

1 løk (bruk gjerne purreløk om du har, det passer i grunnen bedre, men det hadde jeg ikke)

2 selleristenger

½ chili

3-4 cm med ingefær (smaken på ingefæren varierer i intensitet etter hvor gammel den er)

Sukkererter

 3 dl vann

½ dl fløte (soyafløte og yoghurt om man ikke tåler melkeprodukter)

Ca. 1 ss rømme

1 ss maizena

1 terning fiskebuljong

Ca. 1 ts salt

1 krm pepper

Så mange fiskeboller du vil spandere

Rens og skjær gulrøttene og stangsellerien i staver (eller passe biter om du ikke orker å skjære staver). Rens løk, chili og ingefær og hakk de i forholdsvis små biter. Sett en panne på platen med smør i og når den er varm har man først i de finnhakkede grønnsakene. Når disse har fått kost seg rundt et minutt eller to har man i de andre grønnsakene så de og får kost seg noen minutter. Ta pannen av platen og ha i vann, fløte, maizena og buljong som røres godt sammen før den settes på platen igjen. Gi det hele et oppkok under stadig omrøring. Så smaker man til med salt og pepper. Til slutt tar man i fiskebollene og rømmen og lar det stå på platen uten og koke til bollene er varm. Helt til slutt har man i delte sukkererter, siden de er best litt knakende sprø. Blir suppen for tykk, har man i mer vann/væske.


 

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

2 thoughts on “Spretten fiskebollesuppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *