Scampi og kamskjell i hvitvin


3-4 personer

1 pakke scampi med skall (jeg synes det smaker bedre, men man kan selvfølgeig kjøpe ferdigskrelte scampi også)

1 pakke kamskjell

1 rød chili

1kinahvitløk eller 4-5 hvitløksfedd

Smør/olje å steike i

½ purreløk

1 ½ assorter paprika

1 persillerot

4-5 buketter med blomkål

4-5 buketter brokkoli

½ pakke sukkererter

Ca 1 dl tørr hvitvin. Er ikke hvitvinen tørr nok så bruk litt lime/sitron i tilegg

1 potte med dill

Ca. 1 ts salt

Ca. ½ ts pepper

Ønsker du å bruke andre grønnsaker, så står du selvsagt fritt til det.

Rens chili og hvitløk som du finhakker. Det er en fordel om sjømaten er tint før man begynner å steike den. Surr chili og hvitløk litt før å ta så litt og litt scampi på pannen så den ikke blir så nedkjølt. Når de er blitt rød, så vender man dem. Legg dem til avkjøling på en tallerken eller papir. Rens og del alle grønnsakene i biter og wok dem. Helt til slutt steiker man kamskjellene og har et lett dryss med salt og pepper på. Rens scampien å ha dem i grønnsakene. Finhakk persillen og ha også den i grønnsakene sammen med hvitvin. Smak til med salt og pepper og eventuelt lime/sitron, helt til slutt har man kamskjellene i. Server for eksempel med ris.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits