Scampi med salat med smell i

Categories Skalldyr

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18221072)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Dressing 

Denne dressingen kan selvfølgelig lages med hjemmelaget majones og man behøver ikke ha den sammen med grønnsakene. Men det smakte meg udmerket.
Dressingen passer også godt til tapas, skaldyr og på brød.
1 pakke ekte majones

½ chili

2 eller flere hvitløksfedd

Et stykke med søt paprika

Ca. 1 ss finhakket fersk basilikum (tilsvarer ca. 1 ts tørket basilikum)

½ ss saft av en lime

Ca. ½ ts salt

Ca. 1 krm pepper

Ha majonesen i en skål. Rens og finhakk chili, hvitløk, paprika og basilikum og ha de i majonesen. Ha så i saften av lime og smak til med salt og pepper.

Grønnsaker til salaten

3-4 blomkålbunter

3-4 brokkolibunter

Ca. ½ pakke sukkererter

Eventuelt mer søt paprika.

Her kan man velge om man ønsker å forvelle blomkålen og brokkolien (å forvelle betyr å ha grønnsaker i kokende vann ca.ett minutt slik at de blir litt lettere å spise). Del grønnsakene opp i forholdsvis små biter og ha de i en skål og hell på dressingen og bland godt.

Scampiene hadde jeg på steikepannen til de skiftet farge og hadde så steikt aubergine til (og den kombinasjonen likte jeg veldig godt), men man tar det man liker og har i huset.

 

PS: har du lyst å spørre om noe, eller bare kommentere? Helt øverst til venstre står det “kommentarer”, trykk på den så får du frem et felt du kan skrive i.

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20259504)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

10 kommentarer

10 thoughts on “Scampi med salat med smell i

  1. Dette såg skikkeleg godt ut, men kva gjer ein med ein mann som ikkje likar kvitlauk. Eller innbillar seg at han ikkje likar det. Kva triks skal eg gjera for å lura han?

  2. Ikke vis han at du har hvitløk i;-) Mange menn er som barn, det de ikke vet har de ikke vont av;-) Men du kan jo bruke vanlig løk, men det blir ikke det samme 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *