Tacofest med hjemmelagde maispannekaker


I dag har min eldste datter laget middag, utrolig herlig å komme til duk og dekket bord J

Maispannekaker

En boks med mais

3 egg

2 dl soyamelk eller vanlig melk

3 dl speltmel

3 ts salt

2 ss olje

Ca. 1 ss oregano

Ca. 1 ss basilikum

Bland egg, mais og soyamelk/melk i en skål. Bruk stavmikser og knus maisen, tilsett deretter olje og krydder. Dersom man ikke har oregano og basilikum, kan man bruke Provence krydderblanding. Her er det stor variasjon i hvor mye krydder folk vil ha, vi brukte ca. en spiseskje med oregano og en spiseskje med basilikum. Det er også mulig å tilsette hvitløk og eventuelt chilli, muskat og kardemomme. Etter at man har tilsatt speltmel, tilsetter man vann til røren er passe flytende, og steker på middels sterk varme i en panne.

Som tilbehør kan man ha tacokrydret kjøttdeig, eller kylling/ biffkjøtt. Ha kjøtt og salat i pannekaken, og salsa etter ønske. Vi har brukt steikt pepperbiff i biter og en salat med isberg, tomat, agurk og sukkererter. 

2 kommentarer

Stina

07.03.2012 kl.21:00

Hmmm, de så god ut. Tror jeg må teste de pannekakene :-D.

morsmiddag

07.03.2012 kl.21:04

Takk Stina:-)Personlig ville jeg gjerne hat litt mindre oregano i, men det er en smaksak :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits