Kyllingvinger i salsasaus

Categories Kyllingretter


Jeg kom over noen frosne, ukrydrete kyllingvinger og -klubber og det er jo kjekk mat å kose seg med i helgen. Det var egentlig meningen å ha salsasausen til/ved siden av kyllingen, men jeg fant ut at jeg ville se hvordan det fungerte hvis jeg hadde sausen sammen med kyllingen i ovnen. Dette ble så vellykket at min datter sa ?tusen takk for en fantastisk god middag mamma?, noe som er ganske unikt av en som knapt liker mat. Og i tillegg var det utrolig enkelt å lage. Det eneste som jeg ville gjort annerledes, var å finhakke tomatene i stedet for å bruke stavmikser på de som jeg gjorde.

Ca. 150-200 g kyllingvinger og -klubber pr. person

Ha disse i en ildfast form med litt fett og ha de i ovnen på 200 g i rundt 15 minutter.

Så begynner man på salsasausen.

Salsasaus (4 personer)

8 tomater

Ca. ½-1 chili avhengig av hvor sterk man ønsker sausen

4 fedd hvitløk eller 1 kinahvitløk

1 løk

3 ts koriander på glass eller fersk

Salt

Ønsker man å ta skallet av tomatene, så kok opp vann og skjær kryss både “oppe” og “nede” på tomatene. Ha de så i de kokende vannet i rundt 15 sekunder, ta de opp av vannet og trekk av skinnet.

Ta bort stilken på tomatene og del de i fine, små biter. Rens og finhakk løk, hvitløk og chili og bland det med tomatbitene. Smak til med koriander og salt.

Ta ut formen med kyllingvinger og -klubber og hell sausen over og vend litt på de så alle får godt med saus på seg. Ha formen i ovnen igjen rundt 15 minutter og maten er klar for servering.

Vi hadde salat og fullkornsris til.

                                                                           

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Kyllingvinger i salsasaus

  1. Ser helt nydelig ut. Blir nesten sulten igjen selv om jeg er stappmett på hjemmelaget pizza.
    Det skal jeg prøve en dag, så takk for et veldig godt tips.
    Kanskje man kan bruke halve kyllinger også?

  2. Om du vi bruker store stykker med kylling, så tror jeg gjerne jeg ville delt de litt. Større stykker må ligge lenger i ovnen og da får de jo den gode smaken til slutt, vil jeg tro. Forsøker du, så gi meg en lyd, alltid spenene å høre hvordan det går 🙂

  3. Svar: Det må jeg da kunne fikse. Skal prøve å få til et innlegg om det før jeg drar på jobb i ettermiddag ;o)
    Maten i dette innlegget så kjempegod ut men i Hestiaverden hadde vi nok måttet “tonet ned” sausen litt. DET kan jeg klare, så kanskje vi prøver dette i neste uke.

  4. Så flott 🙂 Veldig kjekt med nye ideer.
    Det med sterk smak osv. er jo hva man vender seg til over tid. Derfor er det så genialt at man kan ta i det man ønsker etter smak og behag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *