Jeg har lenge tenkt å lage fiskegrateng, men siden jeg i størst mulig grad unngår hvete i maten, har dette ikke blitt noe av. Men i dag kom jeg på en lys idé og har prøvd den ut. Det ble en litt uvant konsistens, men gratengen ble ordentlig “fluffy” og god på smak.
2 personer
Ca. 300 g fisk (*1)
2 dl fløte (*2)
2-3 egg
2 ts salt
1 ts muskatnøtt
1 krm pepper
2 vårløk
1 bit med blomkål
1 bit brokkoli
1 gulrot
Bland fløte, egg og krydder godt sammen. Rens og del så grønnsakene i forholdsvis små biter og ha de i den ildfaste formen. Del fisken i biter og legg de sammen med grønnsakene og hell fløteblandingen over. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 20-30 minutter på ca. 200g. Server med poteter eller hva du ønsker.
*1 Bruker man salt fisk må man ta mindre salt i enn beskrevet. Jeg brukte fiskeblokk som ikke var kokt, men
bruk gjerne rester av kokt fisk.
*2 Tåler man ikke melkeprodukter, anbefaler jeg å bruke soyafløte.
Fiskegratengen ser nydelig ut. Lurt og ha i grønnsaker, det gjør smaken sikkert mer spennede 🙂
Ja ikke sant og så slipper man å koke/lage grønnsaker utenom.
Denne har jeg laget mange ganger. Har også byttet ut fisken med det jeg ellers ville ha i. F.eks. pølse, bacon. Har også bare hatt i mange forskjellige grønnsaker. Smaker uansett kjempegodt hva man enn bruker!!!
Rigmor:
Så supert, du er jammen meg flink:-=