Råd for vonde leddI våre dager blir det gjerne til at man stresser en del, om man vil eller ikke. Når det i tillegg er så ekstremt dårlig vær at selv den mest innbarka vestlending begynner å bli værsyk, tja, da er det vel ikke så rart at man kan få litt vonde ledd.

Og da er gode råd både billige og gode, er ikke det bra?

Skrell og del fersk ingefær og hell på kokende vann. La blandingen få trekke, ingefærroten skal hele tiden ligge i vannet. Etter at den er blitt kald, lar jeg den stå i kjøleskapet. Den kan bli heftig sterk etter en tid, men det gjør jo ikke noe, for da koker jeg bare opp varmt vann og blander litt av ingefærvannet ut i en kopp. Da får en også noe varmt å drikke i kulden. Når det begynner å bli tomt, fyller jeg på med nytt kokt vann til den begynner å miste smaken. Man bør drikke en del av denne blandingen om man allerede har betente ledd. Vil man forebygge, kan man jo drikke en kopp eller to for dagen. Skeptisk? Vel, det virker iallfall på meg.

Ingefær er blodfortynnende og bør derfor ikke brukes før operasjoner, da den kan man øke blødningene.

Ingefær er også svært effektiv mot kvalme, for eksempel ved graviditet, reisesyke el.lign.

http://nhi.no/livsstil/helseopplysning/naturpreparat/ingefer-25697.htmlhttp://www.kk.no/880243/ingefaer-kan-forebygge-kreft

Én kommentar

lulltove

11.02.2012 kl.13:13

Supert råd :) Takk! Ha en superfin lørdag!

Skriv en ny kommentar

hits