Bakt potet med rester av biff og kjøttdeig

Categories Kjøttretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>


Min sønn og en kamerat var på besøk og som alltid lager jeg rikelig mat, derfor ble så ble det rester av biff og bernaisesaus dagen etter. Hva er vel mer naturlig en å lage bakt potet til.

For å få nok mat steikte jeg kjøttdeig i tilegg til at jeg varmet biffkjøtte lett på steikepannen.. Så laget jeg en god salat til og varmet bernaisesausen.

 

Bernaisesausen.

1 person                                                                             4 personer

40 g smør                                                                           150 g smør

1 eggeplomme                                                                  4 eggeplommer

½ ss sitronsaft/hvitvinseddik                                          2 ss sitronsaft/hvitvinseddik

½ ss vann                                                                           2 ss vann

½ ts estragon                                                                    2 ts estragon  (bruker en tørket estragon som har stått lenge, kan den ha mistet en del av smaken, og da kan det være at man må ha mer i)

Salt                                                                                      1-2 krm salt

Pepper                                                                                1 krm pepper

Smelt smøret. Bland eggeplomme, sitronsaft/hvitvinseddik og vann i en glasskål og pisk det godt til det skummer lett. Lag et vannbad (en panne med vann i som er større enn skålen). Ha skålen opp i pannen og varm den opp, men vannet må ikke koke. Ha det smeltede smøret i dråpevis i eggeblandingen til å begynne med, rør godt. Så fortsetter en til en har brukt opp alt smøret. Sausen skal bli tykk, blir den ikke det, kan det være at man må ha litt mer varme på, men vannet må under ingen omstendighet koke. Ha i krydder og server ganske umiddelbart. Skulle sausen sprekke, har en i litt vann og visper godt mens det er varme i vannbadet.

 

Hvordan steike biff : http://morsmiddag.blogg.no/1298745768_hvordan_steike_biff.html

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

2 thoughts on “Bakt potet med rester av biff og kjøttdeig

  1. Så veldig godt ut.. skal prøves.. Hva vil du si er best å bytte ut melk med i oppskrifter man trenger melk i? De har jo litt forskjellige produkter til melkeallergikere i de fleste dagligvarer butikker nå endelig. Bruker rismelk til drikke her i huset, synes den er best på smak.. vanlig variant, ikke vanilje, og tilsatt kalsium. Men er den ok til matlaging, eller er soyamelk bedre? Kjempefin blogg, kommer til å følge den 🙂

  2. Det finnes smør uten melk i butikken, men det vet du nok.
    Hvilke erstatning man bruker istedenfor melk vil nok variere i forhold til hva man skal lage. Jeg synes det er synd at det er tilsatt sukker i mange av produktene. I bakevarer bruker jeg kun vann. I tradisjonell norsk mat kan det gjerne være ok med havremelk. Jeg har sett at de har fått en økologisk soya fløte forskjellige steder og den likte jeg veldig godt. Jeg har blant annet laget is og sjokoladeoudding med den. Da kan man bruke
    bruke vann og litt soyafløte. Et tips kan være å ha litt ekstra salt i maten man lager uten vanlig melk, selv det som skal være søtt. Gogreen har mange fine produkter: http://gogreen.no/produkter
    Ellers bruker jeg gjerne kokosmelk i middagsmat som er litt asiatisk preget eller er godt krydret.
    Du må bare spørre så mye du vil, det er veldig kjekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *