Italienske kjøttboller

Categories Retter med kjøttdeig

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Denne oppskriften på kjøttboller i tomatsaus fikk jeg av Olaug, en veldig hyggelig og hjelpsom dame. Èn ting må jeg bare få si (selv om jeg skryter av maten min selv hele tiden hehe), disse kjøttbollene er de beste jeg har smakt. Kjøttbollene smakte noe aldeles nydelig!!! Det kan ha en sammenheng med at jeg har vært på min første trening på Barry’s Bootcamp i Bergen for første gang. Instruktøren Margrethe var helt rå, og hun pusjet oss alle til vi nesten ba om nåde. En helt fantastisk treningstime, selv om det slettens ikke er sikkert jeg klarer å gå i morgen hehehe. Margrethe er helt nyutdannet personlig trener også om noen i Bergen trenger det, så vet dere hvor hun befinner seg.

4 personer:

Kjøttboller
600 g kjøttdeig (jeg var så heldig å ha kjøttdeig av elg, men bruk det du ønsker og har. Olaug anbefalte gjerne en blanding av vanlig  kjøttdeig og kyllingkjøttdeig).

40 g parmesan  (tåler man ikke melkeprodukter så kuter man bare ut osten)

1 ts salt

½ ts pepper

½ ts muskat

2 egg

½ potte fersk basilikum

½ potte persille (det hadde jeg ikke)

Ha kjøttdeig og egg i en skål eller i en mikser. Hakk basilikumen og persillen, rasp parmesan og ha det i sammen med salt og krydder i kjøttdeigen. Bland alt godt sammen. Bruk steikepapir og form kjøttbollene til passe store boller.

 

Ønsker man å bruke steikepannen kan man selvsagt det. Sett ovnen på 200 g og la kjøttbollene stå i ovnen i mellom 15-20 minutter.



Tomatsaus

3 ss olivenolje

3 fedd hvitløk

½ løk

2 bokser hakkede hermetiske tomater (Jeg brukte 8 ferske tomater for da unngår jeg sukkeret i sausen. Hermetiske tomater inneholder ofte sitronsyre som gjør den litt syrlig).

1 ts salt

2 ts sukker om du må ha det

1 dl basilikum

Hakk hvitløk og løk, og ha det i en panne og surr det litt sammen. Tilsett så tomatene og la dette småputre rundt 10 minutter. Ha i hakket basilikum og smak til med salt, pepper og eventuelt sukker. Siden dette er Italiensk inspirert, så kan man ha spagetti til. Jeg anbefaler da å bruke fullkorns spagetti.

Jeg er vel gjerne litt vanemenneske så jeg hadde blomkål, brokkoli og asparges til, men dere bruker selvfølgelig akkurat de grønnsakene som dere liker.

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *