Hjemmelagede fiskeboller i karrisaus

Categories Fiskeretter

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(18381846)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('’);
// ]]>

Karri er et krydder jeg bruker forholdsvis lite av. Det er et blandingskrydder og kan derfor variere en del i smak, også om det inneholder salt. Derfor kan det være spesielt lurt å heller ta for lite karri i til å begynne med, siden det er lettere å ta i mer enn å ta ut av sausen. Har man ikke mulighet til å lage fiskekakene selv, kan man jo kjøpe og ha de i karrisaus.

Hjemmelagde fiskeboller 1 kg filet av lyr eller hyse

2 ss potetmel

1 ¼ ss salt (det virker mye, men fisk trenger mye salt)

½ ts muskat (har man ikke dette, så sløyfer man det)

7 dl melk (tåler man ikke melk, kan man eventuelt bruke soyafløte eller lignende, men se til at væsken du bruker ikke inneholder sukker, for det går ikke bra. Jeg bruker ca. 2 dl fløte og resten vann, det går fint for min del, og fiskematen blir nydelig X 2 😉

Ha all fisken i en foodprosessor og ha i salt og potetmel. Vær litt obs på hvor sterk maskinen din er, det er ikke bra om den elter altfor hardt. Jeg lot den gå på fullt en liten stund til fisken var begynt å bli delt, så skrudde jeg den kraftig ned. Det er viktig at både fisken og væsken har samme temperaturen når en begynner å spe deigen. Ha i litt og litt væske i farsen. Om deigen står en stund, må en gjerne røre i den fordi den kan stivne når den blir stående.

Jeg hadde ferdig fiskekraft i fryseren, så jeg brukte den, men bruk gjerne vann med fiskebuljong i. Kok kraften opp og ha en skål eller lignende med kaldt vann i til å dyppe skjeen i mellom hver fiskebolle man former. Form så store eller små boller man ønsker. Jeg brukte først en isskje og lagde suppeboller og etterpå tok jeg en spiseskje og lagde vanlige fiskeboller. De små bollene var ferdige på ca. 5 minutter, de store bør ligge 10-15 minutter, avhengig av hvor store de er. De man ikke spiser med det samme, fryser man ned i en plastpose, legger man de flatt i fryseren blir det lett å få de fra hverandre når man tar de opp.

Karrisaus

4 personer

8 dl melk (jeg bruker 7 deler vann og 1 del fløte)

(tåler man ikke melk, bruker man halvparten soyafløte og halvparten vann, eller bare ris- eller soyamelk uten sukker)

3ss maizena

2 fiskebuljongterninger

1-2 ts salt

½ ts pepper

3-5 ts karri (begynn forsiktig og se hvordan du liker smaken)

Ha væsken, maizena og buljongen i en panne, sett den på platen og kok opp under stadig omrøring. Når sausen har kokt opp, har man i karrien og pepper og litt av saltet.

Smak på sausen og se om du ønsker mer karri og salt.

Ha fiskebollene i sausen og la de bli varme.

Server med rikelig med grønnsaker og poteter.

( http://morsmiddag.blogg.no/1322740321_fiskemat_fiskeboller_.html)

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18499254)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(19539596)a(2026019)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *