Når det er slutt på brødet og man vil ha noe godt til frokost, så er scones helt genialt å lage. Det er enkelt og de trenger ikke heving og er steikt på 10- 15 minutter.

4 dl sammalt spelt eller hvete (glutenfrie scones går fint å lage, så jeg lover å legge ut oppskrift på glutenfrie scones også en dag).

3 d siktet spelt eller hvete

2 ss olje eller smør

2 ½ d vann, melk, soyamelk eller lignende

1 ss bakepulver

Man kan gjerne ha i frø, nøtter, urter, havregryn osv. I denne hadde jeg ca 1 ss sesamfrø og 1 ss linfrø.

Ha melet i en bolle og ha i lunken væske (når væsken er lunken hjelper det med å heve scones’ene), oljen/smøret og bakepulver, og bland deigen godt sammen. Ha deigen på bordet og rull den til en pølse eller to og del disse igjen opp i passe biter. Legg de på et bakebrett og steik de uten heving i en forhåndsvarmet ovn på 220 til 240 g i 10-15 minutter.

 

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Scones

  1. Hei 🙂 Det har jeg ikke forsøkt, men klart du kan det. Jeg leser at kjernemelk kan være litt syrlig, blir den for syrig så kan du jo ha feks. litt kokosmelk i.
    Gi en tilbakemelding hvordan det ble.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *