Last Updated:

Sviskekake/Islandskake

Categories Søte gleder

Oppskrift fra mor sin sviskekake som hun kalte den.

4 eggehviter

3 dl sukker

2 dl kokos

½ plate kokesjokolade(glutenfri og melkefri fås kjøpt på helsekost)

Pisk egg hvite og sukker hvitt, hakk sjokolade og ha den og kokosen i og bland det hele forsiktig sammen. Ha blandingen i en smurt form og steik i en time på 175 g.

Fyll på kaken:

Ca.15 svisker

4 eggeplommer

1 dl sukker

1 dl fløte/Laktosefri/vegan (vegan så er gryr sin den beste om man tåler den)

100 g smør Kan byttes ut med laktosefri eller melkefritt margarin

Ha sviskene i litt kokende vann med litt sukker i. Når de har stått en stund og trukket, tømmer man av vannet. Så har man i fløten, eggeplommene og sukkeret, og gir det hele et oppkok.

Når blandingen begynner å bli avkjølt, har man smøret i og rører til det har løst seg opp.

Når fyllet er helt kaldt, har man det på kaken.

Pynt kaken med litt pisket kremfløte og raspet sjokolade.


Bruk en 22 form så blir den ikke så høy

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *