Last Updated:

Julepølse med bacon og kålrabistappe

Categories Pølseretter

 

Snart er det jul og en må jo smake litt på julematen, og hva er da mer naturlig å lage enn julepølse? Her på Vestlandet har vi ikke noen særlig tradisjon for julepølse slik som der det er vanlig med svineribbe. Derfor er det vel gjerne naturlig å lage vår egen vri på retten, derfor bacon og kålrabistappe til. Og det falt i smak hos min yngste datter og da er alt såre vel.

Jeg delte pølsene i biter, delte dem deretter i to på langs og så tok jeg av skinnet før jeg steikte de.

Baconet ble delt i biter og steikt.

Kålrabistappe

1 stor kålrabi

100 g smør eller mer (jeg bruker aldri annet enn sætersmør eller olje i mat, fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhodet ikke er naturlig eller sunt for oss)

2 krm salt

1 krm pepper

Jeg skreller og deler kålrabien i biter (da blir den fortere ferdigkokt). Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet, har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *