Svineribbe

Snakk om å ha griseflaks, i dag ble jeg invitert på svineribbe. Og det var en utroig nydelig saftig ribbe. Så tusen takk for en nydelig god middag Arne!

 

Svineribbe med bare litt tilbehør ? enkelt og greit på en tursøndag!

 

4 porsjoner 

2 kg tynnribbe eller familieribbe (disse kommer nå til dags ofte ferdig rutet opp)
3 ts salt 
2 ts pepper 
ca. 2 dl vann 

3 - 4 epler

200 g svisker 

1 pakke rødkål eller surkål

Poteter og gulrøtter

 

 

Fremgangsmåte

 

Gni inn ribben med salt og pepper (om ribben ikke er rutet opp må dette gjøres først.) La den ligge kjølig i ett til to døgn.

 

Legg ribben med svoren opp i en langpanne, bygg under ribben med en asjett eller eventuelt aluminiumsfolie.

 

Ha vannet i pannen

 

Legg aluminiumsfolie over pannen

 

Sett langpannen på mitterste ribbe i steikeovnen som er forvarmet til 230 grader i 45 min.

 

På grunn av en 3 - 4 timers fjelltur ? senkes temperaturem til 75 grader og aluminiumsfolien tas bort..

 

Tilbake fra fjellet settes temperaturen til 200 grader i ca 1 time. Legg oppskjærte eplebåtene og sviskene i langpannen. Kontroller stekeprosessen med termometer.

 

Når ribben er passe stekt settes langpannen øverst i ovnen og still inn på høyeste grillinnstilling. Overvåk ribben hele tiden slik at den ikke blir brent, men passe sprø svor. Om nødvendig kan det brukes en gassbrenner til å få sprø svor.

 

Bruk sjyen i langpannen som basis for sausen. Bruk gjerne litt fløte, og smak den til med ønskede krydder.

 

 Skrell og skjæe opp epler i båter



 

 

2 kommentarer

Tove

12.12.2011 kl.07:16

Nydelig. Nam....

Arne

12.12.2011 kl.13:02

Hyggelig førjul selskap. Takk til de kjekke gjestene: Randi, Bjørg og Frank

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits