Hjemmelaget peppersaus på 5 minutter


3 dl fløte (bruk kokosmelk eller soyafløte om man ikke tåler melkeprodukter)

1/2 ss malt peppermix

1 ts hel pepper

1 ss maizena

1 buljongterning

Ca 1 ts sukkerkulør

Smak til med salt                  

Framgangsmåte:

Ha fløte, pepper, buljong, sukkerkulør og maizena i en panne og la det koke opp under omrøring. Når sausen er kokt opp smaker en til med eventuelt salt og pepper. Fargen på sausen kan justeres med sukkerkulør om ønskelig.



 

 

 

15 kommentarer

Min vei til målet.

16.11.2011 kl.17:42

Takk for flott oppskrift :)

Mulig dette blir sausen til en god middag en dag :)

morsmiddag

16.11.2011 kl.17:52

Bare hyggelig, jeg må jo holde det jeg lover. Og da får jeg begynne et sted :-)

Mr. T

10.04.2013 kl.16:23

Tusen takk for oppskrift, denne sausen ble KJEMPEGOD! :) Har rett og slett ikke ord!

morsmiddag

10.04.2013 kl.16:33

Mr. T: Så utrolig hyggelig å høre, det varmer et mathjerte :-) Og det er så artig at man kan lage veldig god mat på utrolig kort tid. Jeg neier og bukker og snur meg omkring ;-)

17.01.2014 kl.12:56

Nydelig og enkel:) Tusen takk :)

17.01.2014 kl.12:57

Tusen takk:) Nydelig og enkel :)

morsmiddag

17.01.2014 kl.15:17

Anonym: Selv takk for flott tilbakemelding, det setter jeg STOR pris på :-)

Stine

21.01.2014 kl.13:35

Denne sausen skal jeg lage til middagen i dag :) Håper det blir bra, er ferdig med ferdigprodukter nå !

Gro

24.08.2015 kl.19:02

Hei :) Bruker man vanlig matfløte til denne, eller kremfløte?:)

morsmiddag

24.08.2015 kl.22:13

Gro: Jeg bruker alltid vanlig kremfløte (eller jeg bruker soyafløte også en del siden jeg egentlig ikke bør bruke melkeprodukter). Jo fetere fløten er, jo bedre smak, men det går helt fint med matfløte om du foretrekker den :-)

Marie

31.12.2015 kl.18:52

Når du skriver Buljong, mener du da vannet ut?:)

morsmiddag

01.01.2016 kl.01:05

Marie: Hei :-) Nei da mener jeg rett i pannen sammen med resten av ingrediensene. Fint du spør, for det er ikke alltid jeg er like klart hva jeg mener. Godt nytt år til deg.

Charlotte

09.09.2016 kl.03:22

For en super oppskrift! Det eneste jeg vil forandre på neste gang er å ta 1/2 eller 1/3 av det malte pepperet som står i oppskriften (Hadde ikke hel pepper så fikk ikke tatt med dette). Da blir det mer lik sterkhetsskalaen som er på peppersaus en får i butikken :) Selve smaken var uansett kjempe god. Thank you!

morsmiddag

11.09.2016 kl.21:47

Charlotte: Så kjekt, TUSEN TAKK for en flott tilbakemelding, det setter jeg STOR pris på. :-)

morsmiddag

11.09.2016 kl.22:39

Charlotte: Kom til å tenke at det er klart at det er forskjell på hel pepper og ferdig malt, så det utgjør jo en del

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits