Last Updated:

Tikka Masala versjon 2

Categories Kyllingretter

 Denne retten har jeg laget en gang før, og da marinerte jeg kyllingen natten over i yoghurt og diverse annet (http://morsmiddag.blogg.no/1313776788_tikka_masala.html). Denne gangen har jeg forenklet oppskriften en god del, men fortsatt smakte det nydelig. Det som jeg kjente er forskjellig, er at kyllingen var mer mør når den hadde ligget i yoghurtmarinaden. Dette skyldes nok at enzymene i yoghurten påvirker kjøttet. Men kyllingfilet er jo ikke akkurat noe seigt kjøtt, så det betyr i praksis svært lite.

4 personer

3 kyllingfileter

1 chili

1 ½ hvitløk (kinahvitløk)

1 ½ stor løk

1-2 gode biter med ingefær

½ stor bunt med fersk koriander (en kan helt sikkert bruke tørket koriander også, men da blir det mindre farge i retten)

1 ts salt

1 boks knuste tomater eller 3-4 store tomater som en hakker

2 ss eller mer tandoori masala (dette krydderet får man nå kjøpt på de fleste butikker)

 

Ca ½ boks(1.5dl) rømme eller crème fraîche, naturell yoghurt (tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man heller kokosmelk eller soyaføte og lime).

Del kyllingfiletene i biter og steik de til de er gyllenbrune. Legg de deretter i en panne sammen med tomatene og la de koke. Rens og del hvitløk, løk, chili og ingefær og ha det i en varm panne med smør, og la det surre i noen minutter, og ha de så sammen med kyllingen og tomatene. Vask, tørk og hakk den ferske korianderen og ha den i gryten sammen med krydderet og saltet. Helt til slutt har en i yoghurten og nå kan en smake om en trenger litt mer eller mindre yoghurt (yoghurten demper smaken om retten er blitt litt for sterk).

Server med ris og en salat.

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Tikka Masala versjon 2

  1. Det der smaker sikkert herlig, og så flotte farger! Jeg fikk servert noe lignende hos ei venninne i går kveld, det smakte himmelsk med de krydderne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *