Denne retten har jeg laget en gang før, og da marinerte jeg kyllingen natten over i yoghurt og diverse annet (http://morsmiddag.blogg.no/1313776788_tikka_masala.html). Denne gangen har jeg forenklet oppskriften en god del, men fortsatt smakte det nydelig. Det som jeg kjente er forskjellig, er at kyllingen var mer mør når den hadde ligget i yoghurtmarinaden. Dette skyldes nok at enzymene i yoghurten påvirker kjøttet. Men kyllingfilet er jo ikke akkurat noe seigt kjøtt, så det betyr i praksis svært lite.
4 personer
3 kyllingfileter
1 chili
1 ½ hvitløk (kinahvitløk)
1 ½ stor løk
1-2 gode biter med ingefær
½ stor bunt med fersk koriander (en kan helt sikkert bruke tørket koriander også, men da blir det mindre farge i retten)
1 ts salt
1 boks knuste tomater eller 3-4 store tomater som en hakker
2 ss eller mer tandoori masala (dette krydderet får man nå kjøpt på de fleste butikker)
Ca ½ boks(1.5dl) rømme eller crème fraîche, naturell yoghurt (tåler man ikke melkeprodukter, så bruker man heller kokosmelk eller soyaføte og lime).
Del kyllingfiletene i biter og steik de til de er gyllenbrune. Legg de deretter i en panne sammen med tomatene og la de koke. Rens og del hvitløk, løk, chili og ingefær og ha det i en varm panne med smør, og la det surre i noen minutter, og ha de så sammen med kyllingen og tomatene. Vask, tørk og hakk den ferske korianderen og ha den i gryten sammen med krydderet og saltet. Helt til slutt har en i yoghurten og nå kan en smake om en trenger litt mer eller mindre yoghurt (yoghurten demper smaken om retten er blitt litt for sterk).
Server med ris og en salat.
Det der smaker sikkert herlig, og så flotte farger! Jeg fikk servert noe lignende hos ei venninne i går kveld, det smakte himmelsk med de krydderne.
Det er enkelt å lage, så det er bare til å forsøke 🙂 For det er urtolig smakfullt og eksotisk 🙂
Ser helt fantastisk godt ut..
Anonym: Tusen takk, det er det også 🙂 Min yngste og nokså kresne datter bare elsker den. Veldig enkel å lage også 🙂