Godt krydrede kjøttboller i tomatsaus
4 personer
2 pakker karbonade-/kjøttdeig (800g)
1 kinahvitløk (den uten fedd, eller bruk vanlig hvitløk)
4 vårløk eller ½ purreløk renset og skåret i små biter
2 ts salt
1 ts pepper
3 ts provencekrydder
Ha alt i en skål eller mikser og bland det godt sammen. Lag små boller og steik dem på begge sider.
Tomatsaus
2 bokser knuste tomater
1 løk
2 ts provencekrydder
Litt buljong
Ca. 1 ts salt
1 ts pepper
Ca. 2 ss fløte (ønsker man den sausen fri for melkeprodukter, kutter man ut fløten eller erstatter den med soyafløte eller lignende)
Ha boksene med tomater i en panne, ha i hakket løk, krydder, buljong og fløte og la det koke i noen minutter. Ha i kjøttbollene og la de trekke i sausen i ca. 10 minutter, slik at de er gjennomvarme.
Server med for eksempel ris og wokede grønnsaker (brokkoli, asparges, squash og paprika)
Oj, skal jeg holde tritt med deg må jeg jammen jobbe på. Så deilig mat:-)
🙂 hehe trivelig du