Pitabrød med kylling og hjemmelaget pesto
Det er jammen meg lenge siden jeg har spist pitabrød, så da var det bare å sette i gang å lage.
Jeg brukte
Isbergsalat
Rød lollo rosso-salat
Agurk
Cerrytomater
Kylling
Oliven
Hjemmelaget pesto
Og selvsagt pitabrød (glutenfrie, se nederst på siden)
Bruk de grønnsakene du har og liker. Rens, vask og del grønnsakene. Åpne pitabrødet med en kniv. Har du ikke pesto, så bruk en annen dressing og smør på begge sidene inne i pitabrødet. Ha grønnsaker, kylling og dressing lagvis i brødet. Bon apetitt
Glutenfritt pitabrød kan lages slik
Oppskriften er fra: http://www.allergikokken.no/oppskriftsamling-/glutenfritt-brod/pitabrod-glutenfritt/
Dette trenger du
3 dl lunket vann
1/2 pk gjær
3/4 ts salt
400 g glutenfri fin brødmiks
Slik gjør du
Rør sammen lunkent vann og gjær, bland i salt og mel og elt deigen godt.
Deles i 5 deler som hver formes til en ball som klappes ut på bakepapir i 3/4 cm tykkelse.
Heves i 30 minutter, pensles med egg dersom dette tåles.
Stekes i 10 minutter ved 225 C.
Det jeg gjorde var å dele en glutenfri pizzabunn i to og dele den.
Pesto
1-2 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner, eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv. (jeg brukte valnøtter, det er mye billigere enn pinjekjerner og de inneholder omega 3).
1 potte basilikum
75 g parmesan (melkefritt, se nederst på siden)
1,5 dl olje
Pepper
Salt
Skrell hvitløk og del den i biter, klipp av en potte med basilikumen og valnøtter og ha alt i en skål sammen med oljen og raspet parmesan. Bruk stavmikser eller en annen kjøkkenmaskin som kan knuse alt sammen til det hele blir til en jevn masse. Smak til med salt og pepper.