Kalkunfilet med aioli

Categories Kalkun

1-2 kalkunfileter

Jeg kjøpte mine på Kiwi “go’ helg” tilbud 

Grønnsaker man har og liker. jeg brukte: Brokkoli, tomater, gulrot og squash.

Begynn med å steke fileten, det tar ca 15 minutter. Så legger en gønnaskene i en steikepanne/wokpanne og wokker de. Begynn med de grønnsakene som trenger lengst tid. i dette tilfelle er det gulrot, brokkoli, tomat og squash.

For å gi maten en ekstra spiss laget jeg en aioli. Den er kald og kan stå lenge, tildekket i kjøleskapet.

Aioli

Skal en lage skikkelig aioli så må en lage den fra bunnen av med egg og olje (altså lage sin egen majones). Dette synes jeg gjerne ikke er nødvendig, siden majonesen vi har er god nok 

Så jeg bruker: 

3 ss majones

1 ss rømme eller yoghurt (det skal tradisjonelt sett ikke være rømme eller yoghurt i, men jeg synes bare majones blir litt voldsomt. Vil man utelate rømme/yoghurt bruker en bare litt mer sitron/lime)

½- 1 kinahvitløk

1 krm cayanepepper

1 krm pepper

Ca ½ ts salt

1-2 båter sitron eller lime

Ha majones i en skål. Skrell hvitløken og knus den med hvitløkspresse, og ha den så i majonesen. Del sitron/lime og press ut saften og ha det i majonesen. Smak så til med krydder og salt. Det kan være lurt å lage den litt på forhånd, for da får smaken utviklet seg litt. Har en den i en tett boks så står den seg lenge i kjøleskapet.

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Kalkunfilet med aioli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *