Kyllingsuppe

Facebookside: https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662




Å lage hjemmelaget kyllingsuppe på 10 minutter er faktisk fullt mulig.

4 personer

8 dl vann eller kyllingkraft

1 dl melk (eller en liten dråpe fløte soyafløte eller soyamelk om man må unngå melkeprodukter)

1-2 terninger med kyllingbuljong (har en ikke det, kan man bruke kjøtt- eller grønnsaksbuljong)

3 ss maizena (er naturlig fri for gluten)

3-4 gulrøtter

½ purreløk eller tilsvarende vårløk

½ boks grønne erter

200-300 g renset kylling (jeg hadde rester av kokt høns, men grillet kylling går for det samme) (Ta gjerne i mer kylling, om ønskelig)

Ca 1 ts salt

Ca ½ ts hvit pepper

Rens og del i biter gulrøtter og purreløk. Så kan en gå frem på to måter:

1. Ha litt smør i pannen og surr grønnsakene litt (ca. 1 minutt) før en tar i vann/kraft, maizenamel og buljong, og lar det koke opp. Når en surrer grønnsakene litt, får de en litt bedre smak enn om man ikke gjør det.

2. Ha vann/kraft , maizena og buljong i en panne og kok det opp og ha så i grønnsakene.

Så har en i melk til suppen er passe tykk. Ha i oppdelt kylling og erter og smak til med salt og peppe

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits