Mexicansk kyllingsuppe

Mexicansk kyllingsuppe

Facebokk side:https://www.facebook.com/pages/Mors-Matblogg/189642584389662

I dag vil jeg gi skryt til kontordamen og de andre som jobber på Søreide legekontor, de er alltid like hyggelig, blid og imøtekommende. Selv jeg med legeskrekk synes det er hyggelig å komme innom. Og ikke minst kontordamen er daglig inn på bloggen min og det setter jeg veldig stor pris på.



 

Dette er suppe til ca 6 personer

1 grillet kylling(eventuelt kjøp ferdig renset kylling i biter)

2 bokser knuste tomater

1 boks mais

3-4 stenger med selleri eller tilsvarende med sellerirot

3-4 tore gulrøtter

1 purreløk

1 ts timian(tørket)

Ca 1 ts salt

Knivspiss pepper

1 fersk Chili eller chilipulver. Smak til hvor sterk du vil ha den.

Litt kylling buljong (har man ikke det bruk vanlig buljong)

Eventuet vann om du synes den blir for tykk 

Hvitløk(det er ikke hvitløk i original oppskriften men ingen som har lest bloggen over tid blir vel overasket over at jeg har det i)

 

Suppen skal være mye mat i og forholdsvis lite væske i, men ta i litt vann om du føler den blir for tykk.

Er det noen av ingrediensene du ikke liker, så bytt de ut eller ta de bort.

Åpne bokene med knuste tomater og mais og ha de i pannen. Rens kyllingen og skjær den i biter og så i pannen. Rens selleri, gulrot og purreløk, skjær de i biter og ha i pannen(Bruker du ikke  mye selleri, kan du skjære den opp i biter ha den opp i kokkene vann i 1-2 min avkjøl og ha de i en pose i fryseren til du trenger de igjen) . Bruker du fersk chili renser du den for frø og deler den også i biter.

Ha i krydder og la det trekke i 15- 20 min. Vips så er suppen ferdig og om du vil kan du ha brød til.

Suppen er glutenfri(om det ikke er brukt hvete i kryddere på kyllingen)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits