Valgflesk

Categories Kjøttretter

Valgflesk

I dag blir valgets kvaler avgjort og hva passer da bedre enn å ha valgflesk til middag? For i valgtiden er det visst ingen grenser for hva de kan love oss, våre kjære politikere. Så jeg håper at ved å lage flesk til middag, kan det kanskje bli litt mer kjøtt på beina framover i kommunepolitikken.

 

Steikt flesk/bacon
Et stykke med flesk /bacon som skjæres i biten og steikes. Kok poteter og lag kålrotstappe. Dette er en middagsrett som ikke var helt uvanlig da jeg var liten, og enda mer vanlig i mine foreldres oppvekst.

Kålrabi stappe

1 liten kålrabi

50 g smør (jeg bruker aldri annet en setersmør eller olje i mat; fuskesmør er fullt av e-stoffer og tull som overhodet ikke er naturlig eller sunt for oss)
1 krm salt
1 krm pepper
Jeg skreller og deler kålroten i biter (da blir den fortere kokt. Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller man av vannet og har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper.

2 kommentarer

2 thoughts on “Valgflesk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *