Lett, god og kjapp lørdagsmat

Categories Diverse retter

 

Lett, god og kjapp lørdagsmat

I går orket jeg ikke begynne med noe voldsom kveldsmat, så da fikset jeg sammen noe enkelt og godt.

Det var matfestival i Bergen, og der var det utrolig masse nydelig, kortreist og økologisk matvarer. Som vanlig kjøpte jeg min favoritt fetaost fra Haugaland Meieri (http://www.haugalandmeieri.no/hm/public/openIndex?ARTICLE_ID=100)

Dette er mat en kan lage til mange, eller bare til seg selv. Dessuten bruker man det som er tilgjeneglig av grønnsaker brød/kjekks og pålegg.

Jeg hadde: 

Fetaost fra Haugaland Meieri

Greske oliven (det er de beste olivenene. Sorte oliven er farget og er ikke spiselig etter min mening. De som er brune har fått tid til å modnes som de skal).

Knaske gulrøtter

Nepe

Jordbær

Hjemmelaget knekkebrød

Og for ikke å glemme rødvin, som er en del av middelhavskosten og ikke for å glemme kosen en lørdagskveld.

Knekkebrød

I disse tider der ingen skal spise brød, så kan det være ok å finne noe alternativ som er mindre mel i og som er enkelt å lage.(glutenfri variant nederst)

Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Solveig.

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

4 dl mel(her velger en selv hva som passer hvetemel, havremel).

1 dl havregryn

1 dl olje (rapsolje eller oliven olje er å foretrekke)

1-3 dl vann

2 ts salt

1 ts bakepulver

 

Ha alt det tørre i en skål. Det kan være lurt å bruke lunket vann, da får bakepulveret litt hjelp til å heve. Ha i vann og olje og bland det hele sammen. Ha et bakebrett med bakepapir på og hell en del av deigen ut over. Det kan være lurt å ha et bakepapir opp på deigen og så kjevle det helt tynt.(det glutenfrie, tok jeg litt olje på deigen og brukte hendene å slette det så det ble et tynt jevnt lag utover)

Steik nederst i oven på 200 g i ca 20 -30 minutter

Knasende godt

Glutenfri versjon

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

3 dl glutenfritt mel

1 dl profiber eller fiberhusk(ønsker man grovere knekkebrød bytter man ut litt av de glutenfrie melet og bruker mer av dette)

1 dl havregryn (ved glutenallergi bruk glutenfrie havregryn)

1 dl olje (rapsolje eller oliven olje er å foretrekke)

1-3 dl vann

2 ts salt

1 ts bakepulver

Et lite tips kan være å bruke litt olje for å få deigen utover platen.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *