Biff med Røstipoteter og kantarellsaus
Nå er det masse deilig sopp i skogen, men siden jeg ikke kan noe om sopp, så kjøper jeg det på butikken. Kantarell er en smakfull sopp som har en nydelig gul -oransje farge. Biff er gjerne vanlig helgemat som de aller fleste like svært godt. Men det som jeg synes er utfordringen er å variere tilbehøret til biffen, slik at man ikke spiser det samme hele tiden. Så derfor ble det røstipoteter til denne gangen.
2 personer
4-6 normalt store poteter
½ løk
2 fedd hvitløk(denne kan man kutte ut)
1 ts salt
1 krm pepper
Smør/olje til å steike i
Skrell og rasp potetene. Når man har raspet potetene kan det være lurt å la de stå i ca 15-20 minutter i kaldt vann. Sil godt av vannet i en sikt og tørk de der etter i et hånddukspapir. Rens og del løken i små biter og ha de sammen med potetene, salte og pepper. Bland det hele godt sammen. Det letteste er å bruke en stor spiseskje og lage små kaker, men en kan også lage en stor og dele den etter på. Når den skal snues, bruker en et lokk som man tar litt olje på. Legg lokket på steikepannen og snu den opp ned så potetene er oppe på lokket. Sett pannen ned igjen og slipp poteten ned i pannen igjen og la den steike til den er ferdig.
Del den opp og server umiddelbart.
Kantarellsaus
Ca 2 dl fløte(soyafløte om en ikke tåler melk)
Litt buljong
1 krm salt
1 krm pepper
1 krm gurkemeie(dette er kun for fargen sin del og kan sløyfes)
200 g kantareller
Kok fløten buljong og krydder på svak varme mens en lager til den andre maten, da koker den litt inn og blir litt fyldigere. Rett før maten skal serveres, steiker en soppen og har den i sausen.
Kjempebra blogg!
Du er en super blogger :))
Stå på ^^
Tusen tak det setter jeg veldig pris på å høre:-) Ser du er trønder og det er da ekstra koselig:-)