Her kan du bruke noe av kraften etter pinnekjøtte, det er smellgodt.
4 personer
8 dl kraft gjerne kraften etter pinnekjøtt eller raspeballer, har du ikke det kan du bruke vann pluss buljong
Buljong etter om en har kraft eller vann. Litt buljong kan være godt i uansett, men en må bruke en del mer om man bare bruker vann.
Ca ½ kg gule erter. Jeg legger tørkede erter i vann natten over. Skyller de godt før jeg koker de i vann i ca 1 ½ -2 timer. Sil av vannet, dette er ikke lurt å bruke for vannet kan gi luft i magen. Det jeg ikke bruker av erter, fryser jeg ned til en annen gang.
Ca 400 g kokt salt kjøtt (Det billigste er svinekjøtt, men det beste er fårekjøtt, for eksempel rester etter pinnekjøtt eller rester etter raspeball, da kan du bruke både pølse og kjøtt)
3 gulrøtter
1 stor løk
Ca ½ ts pepper
Eventuelt salt
Rens og del kjøttet, grønnsakene og ferdig kokte erter og ha alt i vannet/kraften, la det koke opp og så trekke i 15-20 minutter. Smak til med buljong, pepper og eventuelt salt om det skulle behøves.
Lyst å se flere råd og oppskrifter om erter, da kan du trykke HER og HER
Nice ,prøver denne da 😀
Gleder meg å høre hvordan det gikk 🙂