Gul ertersuppe

Her kan du bruke noe av kraften etter pinnekjøtte, det er smellgodt. 

4 personer

8 dl kraft  gjerne kraften etter pinnekjøtt eller raspeballer, har du ikke det kan du bruke vann pluss buljong

Buljong etter om en har kraft eller vann. Litt buljong kan være godt i uansett, men en må bruke en del mer om man bare bruker vann.

Ca ½ kg gule erter. Jeg legger tørkede erter i vann natten over. Skyller de godt før jeg koker de i vann i ca 1 ½ -2 timer. Sil av vannet, dette er ikke lurt å bruke for vannet kan gi luft i magen. Det jeg ikke bruker av erter, fryser jeg ned til en annen gang.

Ca 400 g kokt salt kjøtt (Det billigste  er svinekjøtt, men det beste er fårekjøtt, for eksempel rester etter pinnekjøtt eller rester etter raspeball, da kan du bruke både pølse og kjøtt)

3 gulrøtter

1 stor løk

Ca ½ ts pepper

Eventuelt salt


Rens og del kjøttet, grønnsakene og ferdig kokte erter og ha alt i vannet/kraften, la det koke opp og så trekke i 15-20 minutter. Smak til med buljong, pepper og eventuelt salt om det skulle behøves.

Lyst å se flere råd og oppskrifter om erter, da kan du trykke HER og HER 

2 kommentarer

Roger Gregersen

14.05.2012 kl.22:41

Nice ,prøver denne da :D

morsmiddag

14.05.2012 kl.23:56

Gleder meg å høre hvordan det gikk :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits