Råsteikte poteter med fylt kyllingfilet

Categories Kyllingretter

Råsteikte poteter med fylt kyllingfilet


Ca 2 poteter pr person vaskes grundig (om de ikke er vasket allerede), tørkes, og deles i båter.

Skru først på stekeovnen på 200 grader!

Marinade (til 4 poteter)

2 ss olje

½-1 kinahvitløk

1 krm pepper

1 ts salt(det kreves en del salt)

Ca 1 ts tikka masala (Man kan bruke for eksempel grillkrydder eller andre blandingskrydder, men da må en bruke mindre salt siden disse allerede inneholder mye salt).

Bland det hele godt sammen og ha båtpotetene i marinaden. Vend godt om slik at alle potetbåtene får godt med olje og krydder på seg. Ha det hele i en ildfast form og stek i ovnen på ca 200g i 20- 30 min. Vend potetene av og til. Ønsker man at potetene skal få en litt sprøere konsistens, setter en de litt langt oppe i steikeovnen, men da bør en passe godt på så de ikke blir brent.

Fylt kyllingfilet  høres gjerne utrolig avansert og vanskelig ut, men det er det ikke.  

Bruk en til to kyllingfileter pr person alt etter hvor godt en spiser og hvor store filetene er.

Paprika

Vårløk

Ramsløk

Vil en ha noe annet i så bruker en det, f.eks pesto eller bare olje, krydder og grønnsaker.

Det kan være en fordel at kyllingen ikke er alt for tykk når en skal rulle de. Ta bort den lille løse delen som ofte er på filetene.

 
En steiker den lille biten ved siden av.

 

 Bruk en god kniv og skjær fileten på langs, men pass på så du ikke deler den i to.

 

 

Brett den ut og ha på for eksempel ramsløk i olje, paprika og vårløk som man finhakker. Brett/rull fileten sammen og bruk tannstikker/grillspyd og sett de i så de holder sammen.

 

(OBS!: Ikke gjør som meg å bruke tannstikker med mint smak, det var ikke godt hehe). 

  Jeg la fileten sammen med potetene, men lager en til mange kan en jo steike de for seg selv i en annen form eller på steikepannen. Steik i ca 20 minutter.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *