Alternativ frokost- lunsj- eller kvelds

Alternativ frokost- lunsj- eller kvelds

Jeg lager stadig nye knekkebrød og spiser med stor vellyst. Men når brødboksen min begynner å bli tom, er det alltid mye smuler eller knekte knekkebrød igjen som jeg synes er for galt å kaste. Først tenkte jeg at det var greit å bruke smulene til å strø på gratenger osv. men så fikk jeg en lys ide om å ha det i yoghurt sammen med bær. Og dette synes jeg er så godt at jeg har begynt å knuse knekkebrødene i yoghurten og har bær eller syltetøy i.

Her bruker jeg knuste knekkebrød, jordbær og tyrkisk naturell yoghurt kjøpt i innvandrerbutikk.

                                                                                          

Siden det er lengesiden jeg la ut knekkebrødene og mange har spurt etter oppskriften, så legger jeg den ut igjen.

Knekkebrød

I disse tider der ingen skal spise brød, så kan det være ok å finne noe alternativ som er mindre mel i og som er enkelt å lage.

Denne oppskriften fikk jeg av min gode venninne Solveig:



1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1 dl solsikkekjerner

4 dl mel (her velger en selv hva som passer av hvetemel, havremel el). (Jeg brukte mel fra en pakke med havrebrød fra Toro som er glutenfritt).

1 dl olje (rapsolje eller oliven er å foretrekke)

1-3 dl vann

2 TS salt

1 ts bakepulver



Ha alt det tørre i en skål. Det kan være lurt å bruke lunket vann slik at bakepulveret får litt hjelp til å heve. Ha i vann og olje og bland det hele sammen.

Ha et bakebrett med bakepapir på og hell en del av deigen ut over. Det kan være lurt å ha et bakepapir oppå deigen og så kjevle det helt tynt. (På det glutenfrie knekkebrødet, tok jeg litt olje på deigen og brukte hendene å trykke det ut så det ble et tynt jevnt lag utover). Det som jeg gjør forskjellig nå fra første gang jeg laget det er at jeg tar mer vann i slik at jeg bare dytter det utover papiret med en slikkepott. (nå lager jeg glutenfrie, men det går like fint å gjøre det med den oppskriften med hvetemel).

Steik nederst i oven på 200 g i ca 20 minutter
Knasende godt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits