Steikt ris med egg og reker

Steikt ris med egg og reker 

4 porsjoner

3 porsjoner med ferdig kokt ris(villris er absolutt å foretrekke)(Er en veldig glad i ris, har lite tilbehør, eller en har svært god appetitt kan en øke ris mengden)( med mindre ris redusere en også karbohydratinnholde i middagen)

3-4 egg bland med 2 ss vann, ½ ts salt og 1 krm pepper

Smør til steiking eventuelt olje

Grønnsaker etter ønske, men jeg brukte:

1 paprika

½ brokkoli

Gressløk

1 boks hermetiserte erter

800 g reker med skall (en kan selvsagt bruke reker i lake eller annet en har for hånden)

Kok ris etter anvisning fra pakken eller om en har rester av ris i kjøleskap eller frys så bruker en det. Tin rekene og rens de. Rens og del grønnsakene. Ha smør i pannen og surr brokkoli og paprika litt før en tar i risen. Knekk eggene og ha i vann og krydder og bland de godt. Ha egge blandingen i risen litt etter litt og rør godt mellom hver gang. Smak til med eventuelt mer salt og pepper. En kan ha soyasaus på borde om noen ønsker det.

Har en kokt for mye ris, bør denne avkjøles fort og settes kjøleskapet om en har planer om å bruke den i nærmeste fremtid, ris blir fort en bakteriebombe. Det kan være lurt å fryse risen. Da bruker jeg å ta den i en plastpose og skrive på med vannfast tusj. Jeg flater den godt utover, da tiner den fort når en trenger den igjen og en kan klare å knekke av litt om en ikke trenger alt. Dessuten vil noe som er flatt være lettere å stable opp på hverandre og tar mindre plass en om det er i en skål eller lignende. 

 

  

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits