Risrett med kylling
Jeg hadde både ris og kylling igjen fra dagen før og siden jeg hater å kaste mat, så gjelder det å lage noe nytt av det.
1 porsjon ferdig kokt ris fra dagen før(eller en koker ris)
1 kyllinglår eller annen kylling som er ferdig steikt
½ dl vann
1 ts suppebuljong
2 bunter blomkål
5 sukkererter
Litt paprika
2 stk Vårløk
1 fedd hvitløk(sløyf det om du ønsker)
Pepper
Litt fuskepesto (Bruk gjerne ferdig pesto fra glass eller andre ting en ønsker å tilsette)
Kok opp vann og buljong og ha i ris og delt blomkål og la det koke litt. Del kyllingen, paprikaen og sukkererter i biter å ha de i risen. Til sist brukte jeg resten av fuske pestoen min som jeg smakte det til med.
Pesto
1-2 fedd hvitløk
5 ss pinjekjerner eller en kan bruke valnøtter, solsikkefrø osv.
1 potte basilikum
75 g parmesan (og det hadde jeg ikke, men det smaker godt likevel)(og uten parmesan blir det fuske pesto)
0,5 dl olje
1 ts om en ikke bruker ost i mindre med ost.
pepper
Bruk stavmikser eller andre typer kjøkkenmaskin som knuser kan alt sammen.
Skrell hvitløk, ta basilikumen fra potten og ha alt i en skål sammen med oljen og la det bli en jevn masse. Har du parmesan i kan det være lurt å raspe den litt før en har den i. Smak til med salt og pepper.