Steikt sei med råkost
Jeg var utrolig heldig som fikk steikt fersk sei til middag av Karin, å du hendelse hvor godt det smakte. Når en får tak i fisk som er skikkelig fersk, så er det nesten så ikke noe mat kan måle seg mot det.
150- 200 g per pers Sei filet
Til å vende fisken i bruker jeg
(ca 4 porsjoner)
6 ss mel (har du cøliaki bruker du glutenfritt mel)
Ca 1 ½ ss salt(dette høres gjerne mye ut, men fisk krever mye salt)
1 ts pepper
Ta alt i en plastpose og rist fiskestykkene godt slik at de blir mel på hele fiskefileten.
Ha en godt varm steikepanne og steik fileten på begge sider og la den ligge litt(1 minutt eller to) å kose seg før den serveres. Denne fisken blir fort steikt og lar en den ligge for lenge på pannen blir den tørr. Så kok poteter og grønnsakene en ønsker ferdig før en steiker fisken.
Karin serverte med råkost(raspet gulrot og kålrot med litt sitron på)