Får i kål
Denne gangen har jeg ikke laget fårikålen selv, men jeg fikk den servert av min gode venninne Karin.
Fårikål er den enkleste søndagsmiddagen en kan lage og utrolig smakfullt.
Til ca 4 personer:
Ca 1 kg ferskt fårekjøtt(bog eller bryst)
Ca 1 kg kål (en stor)
2 ts salt
2ts pepper (eller hel pepper, da må en bruke noe mer. Jeg har kjøpt en liten hylse som er laget til å ha i fårikålen, slik at en slipper all hel pepper i maten. De får en kjøpt på noen matbutikker)
4-5 dl vann
Del kålen opp i litt store biter. Legg kål og kjøtt lagvis i en panne. Ha på salt, pepper og vann.
La det koke i ca 1-1/2 time til kjøtte er mørt. Rør forsiktig av og til.
Server med poteter til.
Hei Randi og Karin:
Til dere og alle som leser denne bloggen, en skal bruke hel pepper i fårikål. Den skal være fordelt i kålen, OG DEN SKAL SPISES. DET ER DET EN KALLER FOR EN SMAKSBOMBE.
Det er ikke sikker at dere er enig ned meg den første gangen dere prøver det, men etter hvert som en venner seg til det går det bedre. Jeg var også skeptisk første gangene nå liker jeg det.
Ikke spis all pepperen, men en 5 – 6 korn er bra.
Lykke til – kanskje alt i morgen
:-)Ikke alle som tåler pepper like godt som deg. Det som er bra er jo at en kan jo gjøre det som passer en selv best.
Undrer hvorfor det ikke var hvetemel/glutenfritt hvetemel? Blir ikke sjøe veldig tynnt?
Anonym: Jo det er klart at det blir tynt, men det er nå en gang slik jeg er vant å ha det helt fra min mor laget fårikål. Men ønsker du mer i så kan du ta en kopp kaldt vann å ha maizena eller hvetemel om du tåler det og røre melet ut og ha det i fårikålen på slutten av koketiden.