Blomkålsuppe

Blomkålsuppe

Nå er det herlig varmt ute og da kan det smake med litt lettere mat som for eksempel blomkålsuppe. Det er knallgodt, lett å lage og sunt.

Ca 4 personer

1 blomkål

7 dl kaldt vann eller kraft(bruk for eksempel kraft av aspargesboks osv)

1 grønnsaksbuljong eller 2 ts pulver(eller den buljongen du har)

3 ss maisennamel eller 3 ss hvetemel(bruker en hvetemel, bør suppen koke i ca 15 min.)

2 dl melk, matfløte, soyamelk, kokosmelk eller det du har i huset

1 ts salt

Pepper etter smak og behag

Bruk gjerne andre krydder om du ønsker det.

Denne suppen er svært mager og for å få en ekstra rund og god smak for eksempel ved festlige anledninger, kan en ha i smør.

 

Fremgangsmåte:

(Når jeg lærte å lage blomkålsuppe, så la vi blomkålet en stund i saltvann, slik at eventuelt smådyr kom ut av det. Men det meste er vel dyrket omtrent uten å ha vært i nærheten av verken jord eller annet, så det er svært sjeldent jeg oppdager slikt nå for tiden)

Rens og del blomkålen i så store biter at en kan få de opp på en skje. Ha kalt vann, maisenna og buljong i en panne og la det koke opp under omrøring. Når suppen har kokt opp har du i blomkål bitene og lar den trekke. Ha i melk eller lignende og er suppen for tykk, tar du mer er den for tynn kan du ta mindre melk i. Smak til med salt og pepper. Suppen er ferdig på ca 10 minutter eller når blomkålen er passe myk. Det tar ikke noe lenger tid en når en lager posesuppe og i tillegg slipper en alle tilsetningsstoffene og en kan klappe seg selv på skulderen over å ha hjemmelaget suppe på bordet.

2 kommentarer

Heidi

08.01.2012 kl.17:34

Hei.

Denne lagde jeg å og var supergod :) Jeg hadde også brokoli og nudler i :)

morsmiddag

08.01.2012 kl.17:58

Så uttrolig hyggelig tilbakemelding og en veldig god ide å ha litt ekstra i :-)

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits