Risotto med karbonadedeig

Categories Retter med kjøttdeig

Risotto med karbonadedeig

Denne risottoen har jeg laget ut fra hva jeg liker best sammen, så det er ikke sikkert det egentlig er helt ?rett? en gang å kalle det for risotto. Så da dette er min tolkning av hvordan en kan lage det.

Til ca 4 personer



Kokt ris (jeg regner ca 1 dl ris per person) (Bruker du litt buljong i vannet setter det en ekstra spiss på risen)

600-800g karbonade/kjøttdeig

½-1 hvitløk

1 stor løk

Basilikum(kan godt være tørket, men jeg hadde fersk basilikum) eller for eksempel oregano, timian, persille eller hvilke smak en liker). Her må en nesten smake seg frem til hva en synes er passe for den enkelte.

1 ts salt

1 krm pepper

 ½ liten Ingefær om en ønsker det.

( Jeg bare elsker smaken av ingefær og jeg kjenner den gjør meg godt, så jeg bruker et stort stykke med hakket ingefær i når maten er klar for servering, da forsvinner ikke smaken).

Liker du det og andre ikke kan en jo ha ingefæren ved siden av i en skål så en kan forsyne seg etter ønske.

Mine barn har alltid forlangt å ha ketchup på, men på sin tallerken. (grøsser av ketchup av en eller annen grunn) Så er alle fornøyd.

Ønsker en å ha mer grønnsaker i er dette selvfølgelig bare flott(eksempelvis paprika, tomater, asparges, erter)

 

Kok ris etter posens anvisning. Rens og del løken og steik den sammen med karbonadedeigen. Når både ris og karbonadedeigen er ferdig, så blandes de. Ha i urtene en måtte ønske å ha i og smak til med pepper og salt. Vil du bruke ingefær, skrelles og hakkes den og strøs i rett før servering.

http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6177:0:10,2542&Content_6140=6185:0:10,2839

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *