Helge kos

Categories Kyllingretter

 

 


Helge kos

 

Kyllingvinger

Oppskårne grønnsaker (sukkererter, paprika, Rettich, squash og gulrot).


 

Ramsløkdipp

Majones

Ramsløk etter smak

(en kan kjøpe ramsløk på glass på bondens marked i Bergen, Stend gardsbutikk og enkelte delikatesse butikker. Ramsløk kan en også plukke selv om våren. http://no.wikipedia.org/wiki/Ramsløk)

Litt sitron/lime

Salt

Ha majones i en skål og ha i resten, det er en fordel om det får stå 10-15 minutter eller lenger før en bruker den, da får smaken utvikle seg litt. Utrolig godt og sunt

 

Guacamole

1 Avokado

½ finnhakket løk (jeg foretrekker Sjalottløk, men det er en smakssak og en kan utelate den om en ikke er glad i løk)

1 fedd hvitløk

2 ss majones

1 ss rømme(er ikke vanlig å bruke, men jeg synes det setter en ekstra spiss)

1 ss lime/sitron

1 krm chilipepper

2 krm salt

Er avokadoen godt moden er den lettere å jobbe med. Legg den ned på benken og før kniven rundt den(det er en stor stein i midten). Del den i to og ta ut steinen. Bruk en skje å ta av skallet. Legg det i et litt dypt fat(bruker en stavmikser bruker en noe som er høyt) og bruk en gaffel å mose den. Ha det i en skål og tilsett resten. Denne blir også bedre om den får stå og godgjøre seg litt før servering.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *