Lime og koriandermarinert kyllingfilet

Categories Kyllingretter

Lime og koriandermarinert kyllingfilet

I dag har jeg våget meg ut på ville veier og kjøpt både søtpotet og pastinakk, noe jeg aldri har forsøkt før. Så hvis dere trodde det var marineringen av kyllingen som var det spesielle, så lurte jeg dere. Obs er ikke min yndlingsbutikk akkurat, hater å gå kilometervis og brøyte meg frem i folkemassen.  Men de har fantastisk mye spesielle grønnsaker og gjerne økologiske, det er veldig positivt. Me like SMIL

 

 

 

1-2 kyllingfileter pr. person

 


Ca. 1 lime (lager en til mange bør en nok ha mer)

1 potte med fersk koriander

1 ss olje

½ ts pepper

Det kan være lurt å dele filetene så marinaden kommer godt til. Ha fileten i en pose og press limen og ha alt sammen med olje, pepper og hakket koriander. Knyt igjen posen og snu posen godt slik at alt blir godt fordelt. La det ligge å trekke i noen timer (min lå i 4 timer).

Søtpoteten (http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6177:0:10,2691&Content_6140=6178:0:10,2909)

Pastinakk (http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=Content_6140&Main_4489=6128:0:10,2249:1:0:0:::0:0&Main_6128=6135:0:10,3131&Content_6140=6185:0:10,3336)

 

Søtpotet har jeg aldri forsøt så det var litt sånn skrekkblandet fryd å skulle ha folk på middag og servere noe jeg ikke aner hvordan smakte eller fungerte. Men den som intet våger intet vinner så jeg bestemte meg for å lage stappe av den. Jeg skrelte den og skar den opp i biter. Fant ut at det sikkert var lurt å dampe disse, så jeg la dem på rist (om det egentlig har noen betydning er jeg usikker på, men når de ikke ligger i så mye vann vil jeg tro næringsinnholdet vil holde seg bedre). De tok kortere tid å koke enn vanlige poteter.

 

 

Jeg brukte en søtpotet på ca 300 g ( en kan sikkert bruke halvdelen med vanlige poteter om en vil)

Ca 50 g smør

½ dl av vannet (her må en føle seg litt frem for det kan variere)

½ ts salt

1 krm pepper

Brukte stavmikser og moste det godt.

Så var det pastinakken som jeg skrelte og delte opp i staver. Jeg wok?et den og resten av grønnsakene som var sjampinjong, søt paprika, sukkererter og asparges.

Når en steiker kyllingfilet er det svært viktig å ha varm panne og ikke ta for mye på av gangen. Snu stykkene og skru ned varmen. Når det ikke er så store stykker, blir de fort gjennomsteikte. Er de for lenge på pannen, blir de tørre.

Den syrlige kyllingen og den søte poteten var ganske spesiell, men det hele ble veldig godt. Pastinakken var søt og deilig og kan anbefales.

2 kommentarer

2 thoughts on “Lime og koriandermarinert kyllingfilet

  1. Dette fikk jeg den glede og smake!! Det var fantastisk godt! Lime- og koreandersmaken var helt nydelig. Og for første gang fikk jeg smake søtpoteter! Supert Randi!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *