Torsk i form
En behøver ikke være elendig til å lage mat om man misslykkes i nye og ne, det lærer en bare av. Til tross for at jeg er kokk, og har laget mat siden jeg var en liten jente, så har jeg klart å brenne potetene og saltet fisken for lite. Hehe. Jaja, det ble middag. Det var godt og vi ble mett.
2 personer
I dag brukte jeg 1 pakke frossen torskefilet som jeg hadde tint.
(bruk fisken og grønnsakene du har, de går fint å bruke frosne)
½ rød paprika
2 bunter blomkål
2 bunter brokkoli
2 asparges
Ca 1 dl vann og litt fiskebuljong
Salt
Pepper
Smør
Skjær opp grønnsakene i biter og legg de i en panne. Ha så vann med buljong i. Kutt opp fisken i passe stykker og legg de på toppen. (Jeg tok det i en ildfast form med folie over. Men det ble aldri ferdig, så jeg anbefaler å ha det i en panne og etter at de er kokt opp. Skru det ned å bare la det trekke uten omrøring.) Ha på godt med salt og litt pepper.
Når en tar det i pannen vil de sannsynligvis være ganske ferdig på 20 minutter. I ovnen brukte det 45 minutter.
men hvordan unngå at frossenfisk blir “svampete”? (torsk)
Pjuh, godt at det ikke bare er oss amatører som gjør “nybegynnerfeil”:-)
margrethe:La den tine før du bruker den.
margrethe: Den må ikke koke heller, kun trekke det er utrolig viltig!!!
dag: Ler:-) Nei jeg burde nå klare så pass etter alle disse årene…
haha, der har vi feilen min:) koker fisken for å være sikker på at den ikke er rå… og sist kokte jeg dypfryst torsk, i ren nødsituasjon.. grusomt! da skal jeg trekke fisken neste gang:)
margrethe: Men da vet du det 🙂 Kunnskap er makt 😉 Du kan lage bruke fisk som er frosen, men den må fortsatt ikke koke. Men har en mulighet å tine den, er det best.