Betasuppe eller lapskaus

 

Betasuppe eller lapskaus

Jeg har ikke tenkt å finne kruttet opp igjen på nytt, så i dag blir det betasuppe på menyen.

Jeg var på Ica og kjøpte svineknoker som viste seg å være røykt. Men det var så utrolig mye kjøtt på de at jeg skal spare en del av kjøttet og kraften til å ha til en ertersuppe en annen dag.

Betasuppen kan lages på flere måter.

Den absolutt enkleste måten er å kjøpe ferdige frosne pakker med  oppskåret lapskausgrønnsaker, vann, buljong(kraft fra kjøtt om en har) salt pepper og bruke pølse. Da har du middagen klar på ca 15-20 minutter.

Men den absolutt beste smaken får en om en lager det selv.

Og slik laget jeg suppen i dag. Jeg lager alltid rikelig suppe og fryser den ned til dager jeg har det så travelt at det er deilig å den ferdig.

1-2 svineknoker/ salt fårekjøtt /pinnekjøtt

Vann til du dekker knokene/kjøttet(når det koker bruker jeg en liten tesil å ta bort skummet som kommer opp på vannet)

1 stor kålrot

7 store gulrøtter

14 store poteter (skal en lage lapskaus på en ha mye mer poteter i)

1 stor purreløk

Ca 2 stenger med stangselleri(hadde i fryseren)(bruke gjerne sellerirot, eller du kan kutte den ut)

Pepper etter smak

Salt er sannsynligvis ikke nødvendig om en har salt kjøtt, men det er en smakssak.

 

Én kommentar

dag

21.02.2011 kl.20:06

Smakfullt og enkelt.

Skriv en ny kommentar

, Bergen

Gjør hverdagsmaten til en opplevelse, med helt enkle grep.Hvordan lage suksessmiddagen til hverdag og fest uten all verdens kokkekunnskaper. Det er ikke så vanskelig som du tror! Jeg er utdannet kokk og har Bachelor i folkehelsearbeid Kontakt meg gjerne på randistole62@gmail.com. Følg meg på instagram: randistole og Facebook side: Mors matblogg

Matprat

Matbloggtoppen

hits