Åsemoren sin Indiske gryte

Categories Fiskeretter

 

I går var jeg på “Øyne” og møtte mine barndomsvenninner. Det er en glede og en ære å være så heldig å ha det. Åsemoren er blitt en skikkelig hobbykokk og er veldig flink å forsøke nye matretter og da spesielt retter fra utlandet. I går laget hun en indisk-inspirert rett og her kommer oppskriften på den smakfulle og ikke minst lettevinte retten.

Tusen takk for en fantastisk fin dag sammen med dere jenter,

og tusen takk for nydelig mat Åse!

 

4-6 personer

4-6 Kyllingfileter (ca 1 pr person), 1- 1 ½ grillet kylling

(Eller bruk 3 bokser tunfisk i olje og 2 bokser i olje)

2 løk hakkes

2-3 fedd hvitløk

4 ss olje

2 ss Curry pasta (Finnes de på de aller fleste dagligvarebutikker)

2 ss mango chutney (Finnes de på de aller fleste dagligvarebutikker)

1 ½ ts ingefær (Finner du i krydderhyllen på butikken)

1 ½ ts koriander(Finner du i krydderhyllen på butikken)

1 ts chilipulver (Finner du i krydderhyllen på butikken)

1/3 ts nellik (Finner du i krydderhyllen på butikken)

1 ts kanel 

5 dl naturell yoghurt (tåler du ikke melk, så kan du bruke kokosmelk og litt lime eller sitron i. Det finnes også soya yoghurt å få kjøpt på helsekosten).

Server med ris og salat. Åse brukte naturris (boil in bag) og en salat med isbergsalat, ruccula, vårløk, tomater og cashewnøtter.

Jeg personlig bruker litt mindre av alt krydder, men forsøk deg frem.

Fremgangsmåte

Denne retten er så kjapp å lage at det beste er å begynne med å koke risen.

Skjær løk og hvitløk opp i biter og surr de i olje.

Bruker du kyllingfiler skjærer du dem opp i biter og steiker de sammen med løken.

Velger du å bruke ferdigsteikt kylling renser og deler enn den og har den i.

Tunfisken er bare til å helle rett i. Ha i Curry pasta, mango chutney, krydder og til slutt yoghurten (eventuelt kokosmelk og lime/sitron). La den trekke mens du blander en salat.

Når risen er kokt, salaten er kuttet og bordet dekket er maten klar til servering.

God fornøyelseJ

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *