Last Updated:

Marinert kalkunfilet og båtpoteter

Categories Kalkun

Marinert kalkunfilet og båtpoteter

5 normalt store poteter

2 fedd hvitløk

2 ts Provence krydder

2 ss olje

1 krm pepper

1 ts salt

Vask potetene godt og del dem i båter å ha dem i en ildfast form. Ha så alle andre ingredienser opp på potetene og bland det godt inn. Sett dem øverst i steikeovnen på 200 g i mellom 20-30 min. Vend dem av og til.

3 små kalkunfileter som var marinert (Kjøpte dem på helge tilbud på Kiwi)

3 vårløker

Brokkoli etter ønske men ca 4 små bunter av et hode

½ paprika

Et lite stykke squash

(jeg er veldig glad i hvitløk og ingefær, så jeg hadde enn ekstra fedd hvitløk og en god bit ingefær i tilleg, men det er absolutt ikke nødvendig) (Helsefordeler med å bruke hvitløk og ingefær http://www.kk.no/859141/stadig-flere-helsefordeler-oppdages) (http://www.frukt.no/artikkel.aspx?mnu1id=&artid=14284 om ingefær)

Del kalkunfiletene i litt gode biter. Rens vårløkene og del dem i store biter. Det samme gjør du med de andre grønnsakene. Det er bare til å bruke akkurat de grønnsakene du liker(kan kjøpe ferdig frossen wockblanding ). Ha olje eller smør i en steikepanne eller wockpanne og la den bli godt varm før du tar litt å litt filet i pannen så den ikke blir for kald. La de steike en stund så de blir gjennomstekt. Ha så i pannen de grønnsakene som trenger lengst steketid. Her er det først vårløken, paprika, brokkoli og så squash til slutt som tåler lite steking. Liker du mer smak tilsetter du eventuelt mer krydder.

3 kommentarer

3 thoughts on “Marinert kalkunfilet og båtpoteter

  1. margrethe: Det var utrolig godt faktisk. Du kan jo vær litt forsiktig med limen i første omgang og heller ta mere på etter vært. For det er jo ikke sikkert Teo er så glad i det litt sure.
    klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *